Monday, January 19, 2009

Tahniah MEET UNCLE HUSSEIN

tahniah MUH(Meet Uncle Hussein) pasal menang AJL23 semalam
mmg aku puas ati giler2 r pasal dr awal lg bile org tanye pilihan aku
aku akan gtau MUH(tanpa ragu2)
n next choice aku of cos
SUPERMAN (sampai syurga) pasal cuba 2 lirik die x bape kuat sgt r bg aku
wlupun aku ade bace katne ntah lirik sampai syurga 2 berunsur syirik
tp lantak la aku suke gak lagu 2
mmg dah lame giler lagu 2 menduduki carta top 10
lagu yg diulang2 lam mp3 hp aku ni
huhuhu
tp x pus ati tul la aku farahwahida (sirih junjung) 2 bole menang
mcm hape lg persembahan die(padahal tyme die nyanyi aku siap g berak lg..hahahaha)

smlam yg aku rase bes gak r AJL tp aku xbpe nak bole concentrate sgt
(almaklumla bilik opic 2 bukannye besar mane pun, dah la korg mengumpat artis x hengat)

aku nk wat review r pasal AJL smlam

1. Bukan Di Sini - Sofaz

walaupun lagu ni membuatkan aku teringat pade suami aku iaitu Tengku Haidar tp aku ase persembahan dorg ni agak bosan n xde x-factor smpi aku bet blanje Pizza ngan opic kate lagu ni x menang(fuhh nasib la x menang)

aku bagi 2 bintang pasal sore are-meer bes

2. Lagu Kita - Aizat

sooo....sweet...wlupun x puas ati+jeles ngan tubuh badan aizat yg kurus nak mampus dah 2 smpai lg krurs dr ally iskandar bak kate abg FBI...tp aku x berjaye jgak tumpukan perhatian aku dengan khusyuk pasal kwn2 aku lebih gemar bercerita mengenai lubang idung aizat berbanding senyap n menghayati lagu ini..(padahal aku pun ngumpat skali pasal idung aizat yg makin kembg pas kurus-las2 aku kuarkan fakta idung n mata manusia xkan berubah size smpi mati bru dorg diam)..hahahaha...wlupun lgu ni simple tp aku ase touching giler la ngan aizat yg rileks n cool je nyanyi wlupun aku x bpe suke die ni...bravo aizat!!!

aku bg 3 stgh bintang je pasal terlmpau rileks n xnmpak kesungguhan

3. Dusta Berkalang - Aiman

hmm...aside 4m baju die yg ala2 firaun yg kekonon nak tunjuk penderitaan org kat gaza n mekap die yg mcm firaun idup balik aku lagsung x paham lagu ni pasal ape...pasal aku dgr die sebut "cinta yg fana" je spnjg lagu...dahla penari latar die cam bru balik dr tangkak beli kain bpe meter ntah..aiyo...adik tiri noraniza idris ke ni???songkok dah la tinggi cam obor olimpik..try again la aiman..nasib la ko ensem real life...

aku 1 bntang pasal aiman ensem klu x aku x bg bntang lgsg

4. Cuba - Superman

persembahan yg simple...aku dah agak die akan lebih fokus utk lagu Sampai Syurga sebab lagu 2 lbih byk potensi nak jd Juara Lagu.tp aku agak terganggu la ngan kehadiran highlight rambut ala2 blonde yg kwn2 aku kate palsu 2..ntah ape sbb ntah nak buh awal2...2 kan gimik lagu ke2 die..lantak la...n x perlu pun die nak show off gitar 17k 2..x nmpak cam die sungguh2 main pun..(ditebus dlm lgu ke2)...nasib la lagu ni sedap terutama time chorus die 2..

siapa aku sebenarnya padamu mungkin sama dengan teman lain yang bisa kau buat begitu dan bila tiada lg teman bermain kau pulang mendapatkan aku itulah aku..padamu...

lirik die 2 mmg seyes berdesup giler lam jantung aku
cam sesuai aku nak tujukan wat seseorang(emo tahap gampang)
ape2pun aku ase show Anugerah Skrin die lg bes dr ni..
sbb sore die cam ade jerit2 sket..tp x pecah la..
pitching 2 mau jaga la...dah la lgu 2nd tempoh die x lame so aku ase die simpan sore la..
ape2 pun worth watching..

aku bg 2 stgah bntang sbb lirik die menyentuh kalbu

5. Yang Pernah - Estranged

aku x paham lgsg pe die nyanyi sbb die kunyah lirik lagu die
cthnye di mana jd di manieeee..
pekejadahnye?
sebut betul2 xleh ke?bajet stylo r 2...
ntah r bosan je..tp psmbhn 2 die bes r pasal yg efek tibe2 kain 2 jatuh kan(wlpun dah leh agak)
aku tau lgu ni xde harapan menang sbb perasaan aku tgk x same lgsg mcm tgk itu kamu taun lepas
mase 2 aku cam dah leh agak lgu 2 menang sbb meremang seyyyhhh dengar

aku bg 2 stgah bntang pasal kain jatuh2 n drummer die ensem!!

6. Bila Nak Saksi - Spider

boring n nak mati n mase ni dah leh konpem xleh menang AJL
yg aku pelik napela lgu ni leh masuk final..ntah pape ntah..
lgu spider slalunye bes tp lagu ni bg aku x bape kuat utk ajl berbanding relaku pujuk
cam geli pun ade gak coz laki dok merayu2 kat pompuan..
nyampah aku
dah la persembahan die ordinary je..xde pape yg bes n bgus pun..

aku bg 1 bntang pasal tam ensem

7. Doa Dalam Lagu - Heliza n Zahid

boring.....baju heliza cam nak g kawin trus pas AJL..dah la mekap ya Allah ampun cam opera cine..tau la penaja die cosmetic brand tp perlu ke nak tebal sgt??????
nasib la sore zahid sedap ala2 lemak merdu lg wlupun bg aku mawi lg bes..
tp sore zahid padan r ngan heliza so x sumbang r
tp aku still harapkan bob yg ganti mawi sbbnye bob nye sore kasar sket berbanding zahid
ape2 pun zahid makin kurs so aku x puas ati ni
n bekap dancer die adoila...ntah pape..sape la kareografer die??
tlg la plz..macam konsert mingguan AF je..hello!!!ni AJL ok???

ape2 pun aku bg1 bntang stgh pasal zahid n heliza at least x sumbangkan lagu ajai ni

8. Sampai Syurga - Superman

mule2 aku ase cam ngah tgk edward scossorhand nyanyi je..yela die x bergerak lgsung smbil manusia2 2 dok tukar bju n style rmbut die..dgr cite rmbut betul die ade terpotong sket pasal pmpuan 2 terlebih amek watak hairstylist 2 kot?hahahaha..pape2pun aku ase kreatif giler die tukar baju camtu n aku dpt asekan siksa giler die nak nyanyi n xleh nak gerak2 badan..mest susah giler..(wlpun amek idea mawi tukar bju atas stage n dpt persembahan terbaik..at least it works??)seyes mase ni aku ase meremang nak mati..sore die sedap giler..ngan lemak2 merdu die sume cukup..aku cam nak nenges giler tgk sbb aku dpt ase btape sungguh2nye die nak menang n tebus balik kesalahan die xleh masuk Ajl thun lepas pasal buka baju(2 pun nak kecoh artis2 pmpuan berkemban leh lak?)..wlupun kwn2 aku (aku jga) bising giler tyme ni pasal sungguh teruja ngan kekreatifan die (siap kipas lg 2 bg rmbut terbang,koir lg,tukar bju,siram muke basah2) tp aku dpt ase yg lgu ni meresap lam jiwa aku pasal faizal nyanyi ngan penuh penghayatan n sungguh..karisma die dpt aku ase..aku ase lam setaun 2 je lagi die akan jd penyanyi yg top giler setanding mawi pasal die seorang yg hardwork..pape pun tahniah FT!!

aku bg die 4 stgh bintang (kurang pasal tbe2 g amek gitar 2 padahal tau die nak g tukar suar..ilang jap die atas pentas..lenkali biar gelap trus cam mawi bru tergezut )

9. Hanya Di Mercu - Ayu
tolong la...sape la mekap n pilih baju kat die ni???buruk giler..lg bertambah buruk die...persembahan die biase2 je..final OIAM2 lg bes aku ase..sore pun x sesedap biase..mybe terlampau byk latihan kot...boring...

aku bg 1 stgah bintang pasal x membuatkan aku nak g kencing

10. Aku Stacy - Stacy

aku dah agak lgu ni xleh menang so aku mengharapkan persembahan energetik yg luar biasa dr stacy tp harapan aku nyata musnah...die x menari sgt pun aku ase n break dance die 2 kejap sgt n x puas tgk..cam die holdback je..x mcm slalu yg die all out giler2..aku ase final af n semi final lg bes..tp maybe slah cameraman gak kot pasal x pokes tyme die nari 2..kejadahnye nak tunjuk jauh2???mcm la org nak tgk sgt penari2 die yg lain 2..ntah pape..

aku bg 2 stgh bintang coz aku dissapointed xdpt tgk stacy menari gedik giler2 pasal katenye joging setiap ari kan


11. Dingin - Ziana Zain

dont want 2 say much sbb x bpe suke lgu ni...tp terpase gak aku kutuk baju die yg ala2 tirai hotel yg berlapis2 2 ok??plzz la ni tahun bru...cube la pilih bju yg bukan zaman puncak kasih dulu dah...n wlpun peminat die rmai dtg tp aku ase die dah ilang kekuatan vokal die dulu dah..aku cian tgk die meneran smpi kena buka kasut pasal takut jatuh kot x balance bile nak tarik..

aku bg 1 stgh bintang pasal cian tgk die smpi kena buka kasut meneran sore


12. Kalis Rindu - Elyana

so sweet ok persembahan die..lagu die pun bes..wlupun macam malas tp at least berlainan dr org len wlupun aku rase penari2 kat bwh 2 x perlu pun..lg bes klu die wat konsep barbie doll kat lam kotak ala2 happy tnpe sbrg masalah..mesti lg comel n org akan tumpukan perhatian kt die sorg je..bju pink die 2 pun cute sgt...mekap comey...aku suke la...wlupun buring sket kat las2 2 sbb aku tunggu2 gak die bgun tp smpi sudah x bgun2 cam semi final..tp aku kagum sbb die mampu nyanyi smbil duduk camtu...bukan senang 2

aku bg 3 bntang stgh pasal die cumel sgt smlm n kreatif n lain dr yg lain


13. Persoalan Cinta - Farahwahida

Next..tyme ni aku g toilet kencing n berak(mmg sengaje tunggu smpi lgu ni)
-smpt tgk ending..ntah pape cam gundik maharaja cina terlepasgiler meroyan dah la rmbut cam sirih junjung..plzz la mcm hape lg..bju merah menyala..tlg la cr perunding fesyen..lgu dah la x sdap lgsg!!!!!!!!aku dgr skali pun cam nak terajang je tv 2..ntah la..ape2 jela..

aku bg -ve5 bintang pasal konsep gundik maharaja cina terlepas meroyan nk beromen


14. Laguku Untukmu - Meet Uncle Hussein

apa nak dikata???superb!!!ngan muke bercat ala2 joker menangis aku dpt ase ape yg penyanyi 2 cube smpaikan bile nak clash ngan awek die sbb die dah x tahan ngan perangai pompuan 2 yang bajet bagus..dah la MUH energetik giler..aku hyper giler tyme ni ngan kwn2..teruja nak mampus tgk..dah la aku mmg vote lgu n n SSyrga menang..dah la vokalis die nyanyi sedap giler..menusuk kalbu aku la..persembahan die even simple tp berjaya tarik perhatian aku..drummer die ensem!!hehehehehehe

aku bg 5 bintang pasal x pyh susah pyh buka bju tp dpt wat aku meremang n excited giler



Keputusan Penuh:
Etnik Kreatif : Persoalan Cinta (Etnik Kreatif/Farawahida/Julfekar dan Ku Seman Izza Rosley)
Balada : Sampai Syurga (Balada/Faizal Tahir/Audi Mok/Faizal Tahir)
Pop Rock : Lagu Untukmu (Pop Rock/Meet Uncle Hussain/Taja dan Tass/Taja, Tass dan Lan)
Vokal Terbaik : Sampai Syurga (Faizal Tahir)
Persembahan Terbaik : Sampai Syurga (Faizal Tahir)
Juara Lagu : Lagu Untukmu (Pop Rock/Meet Uncle Hussain/Taja dan Tass/Taja, Tass dan Lan)

Papehal pun Tahniah MEET UNCLE HUSSEIN

layan vids semalam ni n lirik die sekali...



Tiada bintang
Dapat menerangkan hati yang telah dicela
Bagai ku lumpuh tak mampu berdiri
Aku tetap begini takkan berubah kerna

Aku tetap aku dan alur hidup mu bukanlah aku
Guna hati akal dan fikiranku
Berbeza engkau dan juga aku
Dua hati yang tak mungkin bersatu
Adakah aku
Hanya bonekan yang enkau sering mainkan

Yang dikawal oleh jari jarimu
Ku punya hati dan perasaan
Pernahlah engkau fikirkan
Cukuplah cukup oh cukuplah
Guna hati akal dan fikiranmu
Berbeza engkau dan juga aku
Dua hati yang tak mungkin bersatu

Tak tahan tak tahan
Sabarku tak tertahan
Melayan sikapmu perawan

Berbeza berbeza
Kau dan aku berbeza
Kita memang tak serupa

Bebaskan
Ku ingin dilepaskan
Kita tidak sehaluan

Cukuplah sudahlah
Sampai disini sahaja
Hubungan kita berdua

6 comments:

Diyana said...

Elyana yang masa starting tak keluar suara (sebab mikrofon) pun dapat 3 bintang? Siap kena boo lagi

jon hafkian said...

deserve la...mcm la microfon tu salah elyana kn?
btw...hidup MUH
mmg superb

AhHcOmEy said...

lgu kalis rindu 2 mmg susah nak nyanyi pasal lowtone giler..(pglaman karaoke)
so aku kagum die leh nyanyi smbil duduk n sore pun bg aku xde cacat cela that's y aku bg 3 bntang..lgpun konsep die kreatif..

Aku said...

i love MUH too !!!

Lumut Pagi said...

wah...
ahh...
nape ziana tak menang...
hoho...

kak jijah

SiLenCeRnaChT said...

comey, mse wt post neh, x mnt FT kaw2 lgi ek..?? hehe..